צלקות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/07/2008 | 21:31 | מאת: אלון

שלום, האם ישנן תרופות כלשהן או משחות להפחתת או מזעור צלקות לאחר ניתוח? אשמח לקבל את שמותיהן, כולל תרופות מרשם. תודה.

01/07/2008 | 22:11 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

הטיפולים אשר יש איזו הוכחה מדעית שהם משפרים צלקות הינם יריעות של סיליקון, או ג'לים על בסיס סיליקון (הידוע ביותר הינו קלוקוט). יש משחה בשם מדרמה - על בסיס חומרים טבעיים חלקם מבצל - אל אין הוכחה חד משמעית לפעולתה. שמנים - כמו שמן נבט חיטה, אובלפיכה ויטאמין E . גם עלו יכולים לעזור. לחץ צקומי גם יכול לעזור לסיכום: חומרים על בסיס סיליקון (גלים או יריעות), שימון האזור , ולהמנע מחשיפה לשמש. בהצלחה ד"ר אבשלום שלום כירורג פלסטי