פצעונים בעור

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/07/2008 | 00:26 | מאת: גבי

הי פנינה אני סובל מפעונים קטנים בריכוז ( צפיפות ) גבוהה באיזור הגב והחלק האחורי של הזרוע. ראשית רציתי לדעת מה שמה הרפואי של התופעה ? שנית מה הטיפול המומלץ בנושא זה ? האם יש אופציה לטיפול עצמאי ? אדגיש כי לאחר שיזוף קל נעלמים הפצעונים עד שהעור חוזר לצבעו הרגיל . . . המשך יום נעים ותודה רבה על העזרה

02/07/2008 | 14:48 | מאת:

הסיבה הכי שכיחה לפצעונים בחלק האחורי של הזרוע היא KERATOSIS PILARIS. זה לא ממש מחלה אלא נטיה של העור לפצעונים. זה קיים בכ 50% מהאוכלוסיה הצעירה. הטיפולים כוללים משחות שעושות קילוף עדין- על בסיס רטין A(דורש מרשם), חומצות אלפה הידרוקסיות(ללא מרשם) או אוריאה.