כתמים כהים על הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

30/06/2008 | 12:27 | מאת: יעל

שלום רב, כבר 5 שנים שיש לי כתמים כהים בפנים - אלו הופיעו עם הפסקת נטילת גלולות למניעת הריון והכניסה להריון הראשון. הכתמים עיטרו בעיקר את אזור המצח והשפם. לאחר הלידה לא נעלמו ורק הלכו והחמירו לאורך הריון שני. כרגע כמעט שנה מאז הלידה יש לי כתמים כהים במצח, בשפם, בלחיים ומעל הגבות. אלו מפריעים לי מאוד - הם בולטים ואנשים מרבים להעיר לי עליהם. מה עלי לעשות? לפני שלוש שנים הייתי אצל רופא עור שנתן לי מרשם למשחה (רקחו לי אותה בבית מרקחת) וזו גרמה למעין כוויות אדומות בכל מקום ששמתי אותה (וגם אולי עזרה קצת). בכל אופן אני מתוסכלת ואיני רוצה ללכת לעוד רופא שילא יפתור את הבעיה. אודה לתשובה, יעל

02/07/2008 | 13:18 | מאת:

אינך צריכה להתייאש: אמנם פיתרון הבעיה שלך לא קל ודורש סבלנות והתמדה בביצוע הטיפולים ,אך בהחלט ניתן לעזור לכל הפחות להקטין את חומרת הבעיה ולשפר בצורה בולטת את המצב .העובדה שהמישחה שרשמו לך עזרה חלקית היא מעודדתופירושב שיש סיכוי טוב שניתן לעזור לך . בכל מקרה את חייבת להשתמש בקביעות בSUNBLOCK שיחסום טוטאלית את קרינת השמש . זה כשלעצמו לא יפתור את הבעיה אך ימנע ממנה מלחזור שוב לאחר שאפשר יהיה בעזרת מישחות מיוחדות להבהיר לך בהדרגה את הכתמים .