אטופיק דרמטיטיס תינוק 10 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/06/2008 | 00:16 | מאת: סאשה

בני בן 10 וחצי חודשים נולד פג בשבוע 35 במשקל של 1900 גר. כעבור חודשיים לערך גילינו אצלו אטופיק דרמטיטיס, בעיקר מאחורי הברכיים וכן על לחיים. . אני עושה לו אמטיות עם "אמול" מדי ערב וכן מורחת כ 5 פעמים ביום את atopiclair. מאחורי הברכיים נורה מגרד לו. השאלה שלי איך לשלךב בין ג'ל פנסטיל לבין משחה אטופיקלייר. מעבר למה שאני עושה האם יש טיפים נוספים למנוע גרד? תודה ומחכה לתשובה אמא נואשת

29/06/2008 | 13:46 | מאת: רחל

לסאשה מנסיון: אטופיקליר יעיל רק למצבים קלים. לרפואה הקונבנציונלית אין תשובה למקרים בינוניים עד קשים. להומאופתיה יש תשובה טובה יותר . ועד שתמצאי הומאופת טוב, השתמשי באמבטיה בנוזלים שומניים (ללא סבון) כמו "בלנאום" השתדלי למנוע מהילד לגרד ע"י מריחת פניסטיל . אנחנו נעזרנו בהומאופת שהפסיק את הגרד הנורא מייד. ערכנו גם שינוי תזונתי- הילד קבל רק מטרנה צמחונית (אסור ביצים וחלב).מותרים פירות וירקות, להמעיט בסוכר וקמח לבן (רצוי לחם מקמח מלא). בהצלחה רחל

29/06/2008 | 22:58 | מאת:

עליך לפנות לרופא/ת עור או עור ילדים.

30/06/2008 | 20:35 | מאת: אילונה

נשים הריון ולידה גברים ילדים ונוער גיל הזהב שיניים רפואה-כללי רפואה ומשפט -------------------------------------------------------------------------------- הטעיה בתרופות צמחיות - הקדמת תרופה להונאה!!!! -------------------------------------------------------------------------------- בנהיה אחרי ה"טבעי", מבכרים חולים והוריהם שמוש בתרופות צמחיות, על פני תכשירים מוכרים, ידועים ובעלי טווח פעולה מוגדר. האם יש בכך יתרון? האם התכשירים הצמחיים יעילים ו/או נקיים מתוספות אשר אינן נרשמות? אחת ממחלות העור השכיחות בילדים היא דלקת העור האטופית (atopic eczema). זוהי מחלה דלקתית של העור המופיעה בארץ בכ-10% מהתינוקות (באזורים שונים בעולם שכיחות 2%-35%). מופיעה החל מהחודש השני לחיים וב-60% מהמקרים בשנה הראשונה לחיים. הגורם למחלה אינו ידוע עד כה, אך היא שייכת לקבוצת מחלות המכונות "מחלות אטופיות". מחלות נוספות בקבוצה זו הן אסטמה ונזלת אלרגית, וב-80% מהמקרים יש ספור משפחתי או אישי אטופי בחולה הסובל מדלקת עור אטופית. המחלה באה לבטוי ביובש העור וגרד. הנגע הטפוסי הינו רבדים אדמדמים בעלי גבולות מטושטשים עם הדגשת קווי העור בתוכן, וקשקשת יבשה עדינה. הנגעים הטיפוסיים מופיעים בגיל הינקות בפנים, ובעיקר בלחיים, ובגיל מאוחר יותר בקפלי הצוואר, קפלי המרפק וקפלי הברך. לחולה האטופי יש נטיית יתר לזיהומי עור נגיפיים (יבלות ויראליות) חיידקים (אימפטיגו) ופטרייתיים. בד"כ נצפית החמרה בפריחה בעונות הסתיו והאביב (כביטוי ליובש האויר ככל הנראה) אך בשליש מהמקרים נצפית החמרה באביב ובקיץ. אחד הטיפולים היעילים הוא משחות סטרואידליות. לחלופין, יש בשוק משחות רבות המוגדרות כ"קרם" על בסיס צמחי, אשר יצרניהם ומשווקיהם קושרים להם כתרי יעילות, כמו למשחות סטרואידליות. רק טבעי הוא שאם יש בשוק תכשיר צמחי מול תכשיר על בסיס סטרואידים שתהיה העדפה לראשון. שאלה אחרת היא, האם יעילות התכשירים הצמחיים אמיתית? או שהיא תוצאה של סטרואידים המוכנסים לתכשירים הצמחיים ואשר יצרניהם אינם מדווחים על כך? בגליון החודש של ירחון הארכיב לרפואת ילדים, מובאית עבודה שבחנה האם תכשירים על בסיס צמחי שהוכחו כיעילים בטיפול בדלקת עור אטופית הכילו סטרואידים?! הילדים שהגיעו למרפאת עור בביה"ח לילדים בבירמינגהם, אנגליה, בין אפריל 2001 למרץ 2002 ודיווחו על שמוש מוצלח בתכשירים צמחיים לטיפול בדלקת עור אטופית נכללו בסקר. הילדים או הוריהם נתבקשו להביא את התכשיר שהשתמשו בו לבדיקה. כל התכשירים נבחנו לנוכחות אחד או יותר מהסטרואידים הבאים: Hydrocortisone, clobetasone butyrate, betamethasone valerate clobetasol propionate. סה"כ נבחנו 24 תכשירים שהתקבלו מ - 19 ילדים. 13 מתוך 17 תכשירים עלומי שם הכילו קורטיקוסטרואידים: 4 הכילו clobetasol proprionate. 1 מהתכשירים הכיל צרוף clobetasol proprionate + hydrocortisone. 2 תכשירים betamethasone valerate. 3 תכשירים - clobetasone butyrate. 2 תכשירים - hydrocortisone. תכשיר אחד הכיל זיז בתרשים הבדיקה אך לא הצילחו לזהותו. 5 תכשירים אחרים שכונו בשוק Wau Wa ו - 2 תכשירים בשם Muijiza הכילו את התכשיר הסטרואידאלי clobetasol. חומר זה הינו המרכיב הפעיל של משחות Dermovate ו - Eumovate הנמצאות בארץ. אף אחד מהורי הילדים לא היה מודע לנוכחות סטרואידים במשחות על בסיס צמחי שניתנו לילדיהם. מסקנת המחקר היא שמרבית התכשירים הצמחיים שנבדקו הכילו סטרואידים בצורה בלתי חוקית. תמונת מצב זו שנמצאה בבריטניה יכולה להמצא בכל מקום אחר כולל בארץ. יש צורך איפוא בהידוק הפיקוח והחקיקה, על חומרי רפואה הניתנים ביד חופשית כטיפול במסגרת הרפואה האלטרנטיבית, למניעת שמוש בלתי מבוקר ומסוכן בחומרי רפואה המחיבים רישום ופיקוח רפואי. חדשות בריאות נוספות 30.06.2008מדוע משתתפים חולים במחקרים רפואיים?! 29.06.2008דיאטה ים תיכונית או דיאטה דלת שומן לאחר התקף לב 27.06.2008עובר שנחצה משלים עצמו ושומר על גודל יחסי נכון בין איבריו 26.06.2008לחץ דם - איזון ביתי טוב יותר בסיוע ניטור רוקחי 25.06.2008חיסון נגד מלנומה, פרי מחקר ישראלי 24.06.2008מאפיני ה - piercing - ניקוב אברים לצרכי קישוט מלבד האוזניים 23.06.2008הילד המצפצף והתפתחות אסתמה 22.06.2008דיאטה ארוחת בוקר מלאה 20.06.2008זיקפה תסמונת מטבולית וסוכרת כרוכים בטסטוסטרון נמוך 19.06.2008סוכרת כגורם להפרעת שמיעה וולפסון - נשים ויולדות אולטרה-סאונד הריון ולידה פוריות - נשים תזונה בזמן הריון גיל המעבר גינקו-אונקולוגיה גינקולוגיה רצפת אגן ודליפת שתן נשים, הריון ולידה אולטרה-סאונד (צלאל) דליפת שתן - נשים (פרידמן) הנקה זכויות בזמן הריון ילדים / תינוקות אורתופדיה - ילדים אפילפסיה היפוטוניה - תינוקות המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים הפרעות שמיעה ודיבור כירורגיה - ילדים ליווי התפתחותי לתינוקות ליקויי למידה מחלות כבד - ילדים מחלות מפרקים - ילדים נוירולוגיה - ילדים פגים פיזיותרפיה התפתחותית פסיכולוגיה - ילדים שונות גמילה מעישון הפרעות אכילה הפרעות שמיעה ודיבור ורידים מידענות רפואית עזרה ראשונה פצעים קשי ריפוי רפואת כאב אורתופדיה אורתופדיה - ילדים ברכיים החלפת מפרקים כירופרקטיקה כף יד כתפיים מחלות פרקים - ילדים עמוד שידרה קרסול וכף רגל אף אוזן גרון אף אוזן גרון הפרעות שמיעה ודיבור מכשירי שמיעה מין אמצעי מניעה סקסולוגיה - נשים ספורט / כושר אימון, כושר גופני פציעות ספורט ושיקום עיניים הסרת משקפיים בלייזר משקפיים ועדשות קטרקט וניתוחי קרנית שיניים יישור שיניים (אורתודונטיה) רפואת שיניים ושיקום הפה כירורגית פה ולסת זכויות / רפואה ומשפט זכויות בזמן הריון זכויות החולה רפואה ומשפט לב / קרדיולוגיה ניתוחי לב צינתור לב פסיכולוגיה / פסיכיאטריה הפרעות אכילה חרדה ליקויי למידה פסיכולוגיה - אהבה וזוגיות פסיכולוגיה - פעוטות (0-6) פסיכולוגיה - ילדים (6-12) פסיכולוגיה - מתבגרים (13-19) פסיכולוגיה - הורים למתבגרים פסיכולוגיה - מבוגרים (+20) פסיכיאטריה כירורגיה אורולוגיה השמנת יתר - טיפול ניתוחי כירורגיה - ילדים כירורגיה כללית ולפרוסקופית כירורגית פה ולסת ניתוחי הרניה (בקע) ניתוחי לב ניתוחי עמוד שדרה פלסטיקה פרוקטולוגיה קטרקט וניתוחי קרנית פנימית גריאטריה הפרעות שינה רפואה - כללי אונקולוגיה אונקולוגיה - מבוגרים המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים -------------------------------------------------------------------------------- הומיאופתיה קלאסית IPEC -------------------------------------------------------------------------------- הנקה פוריות הריון ולידה הורות הכנה ללידה תאומים