שאלה דחופה בבקשה!!

דיון מתוך פורום  רפואת עור

23/06/2008 | 12:25 | מאת: שרית

הייתי בים לפני כיומיים ונשרפתי. רציתי לתפוס קצת צבע בפנים ולכן לא שמתי קרם הגנה. הבעיה היא שהיה חם מאד ושחזרתי הביתה הפנים שלי היו אדומות. חשבתי שזה יעבור אבל זה לא עבר. אמנם האודם ירד קצת אבל הפנים עדיין בגוון אדמדם. אני חושבת שזה יכולה להיות כוויות שמש. זה מאד מלחיץ אותי ואני מצטערת שלא שמתי קרם הגנה...לא הייתי מודעת לזה שמצב כזה יכול לקרות. שמתי כבר דברים מרגיעים על הפנים,אני גם שוטפת אותם כדי שלא יהיה זיהום,אני לוקחת משכך כאבים.... זה יעבור נכון? האם העור יתקלף? ומה עוד אני יכולה לעשות או לקחת כדי שהעור יחזור לקדמותו? בבקשה עזרו ליייי.. תודה.

25/06/2008 | 12:32 | מאת:

התיאור מתאים לכוויית שמש. לכל אחד מאיתנו זה קרה פעם אחת בחיים. זה יחלוף תוך כשבוע. הענין הוא שצריך ללמוד מזה ולהמנע בעתיד ממצבים כאלה!!!! מה שקרה קרה והעור שלך יתאושש בהדרגה. את יכולה לשים קומפרסים על העור-רטיית בד טבולה במי ברז או בחליטת קמומיל קרירה. להמנע מחשיפה לשמש וחום ולא לרחוץ יותר מדי את הפנים כי זה מייבש.