הופעת פצעים לאחר הסרת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור

20/06/2008 | 10:20 | מאת: עומר

לפני שבועיים חברה שלי שכנעה אותי להוריד את השיער באיזור הגב העליון והכתפיים אצלי. לא היה כל כך איכפת לי והיא אמרה שהיא מבינה בזה וכו' והורידה את זה עם שעווה. לא היה נעים אבל עמדתי בזה בגבורה. העניין הוא שלפני כמה ימים בכתפיים בעיקר ובאיזור הגב (מעט פחות) סביב האיזור שהחלו לצמוח שיערות הופיעו פצעים אדומים, חלקם ממש פצעונים שדומים לפצעים של אקנה עם מוגלה סביבם. זה מציק לי, מגרה, לא יפה וכמובן שאני לא הולך להוריד יותר את השיער בחיים ! רציתי לשאול : הרי הרבה נשים (וגברים) מורידים שיער בשעווה אז מה הפצעים האלה ? מה צריך למרוח על זה , מה זה בדיוק, איך מטפלים בזה חוץ מלהגיד את המובן מאליו (ללכת לרופא עור....) ? ממש צריך עצות טובות ! תודה.

23/06/2008 | 12:38 | מאת:

קרוב לוודאי שמדובר בזיהום של שורשי השיער שנתלש .זה קורה כאשר לא מתרחצים בצורה מאוד יסודית ולא מחטאים לפני המריטה . כל טיפול חייב במירשם רופא .