שאלה בקשר לכוויית שמש

דיון מתוך פורום  רפואת עור

18/06/2008 | 09:50 | מאת: השרוף

יום ראשון הייתי בים ובשמש בערך 6 שעות.. ואני כל כך דפוק שלא מספיק שלא מרחתי קרם הגנה גם שמתי שמן שיזוף. התוצאה היא שחזרתי הביתה כולי אדום התקלחתי והיו לי כאבים נוראיים. באותו היום מרחתי פעמיים-שלוש ג'ל אלוורה. יום אחרי זה יצאו לי מן שלפוחיות כאלה ממש כאילו נכוויתי ממשהו חם... השאלה שלי היא מה כדאי לעשות? להמשיך למרוח ג'ל אלוורה או אולי משהו אחר? חשוב לציין שהייתי אצל רופא והוא הוציא לי מרשם למשחה בשם silverol ואני מורח אותה כבר במשך יומיים-שלושה ואני לא מרגיש שיפור משמעותי והיום יום רביעי ועדיין יש שלפוחיות וכאבים עזים. אני מצטער על כל רגע מהניסיון שיזוף הכושל הזה.

19/06/2008 | 22:03 | מאת:

מה שאתה מתאר הוא כוויית שמש חמורה. הנזק כבר נגרם ועכשיו אפשר רק להקל במעט ולהמתין שהגוף יתגבר על כך. במקרים כאלה מומלץ לנוח, לשתות מים בכמות טובה, להמנע מחשיפה נוספת לשמש או חום. אפשר לנסות לקחת כדור כמו אדביל/נורופן שמקלים על התגובה הדלקתית. אפשר להניח רטיות בד קרירות על העור למשך חצי שעה-שעה מספר פעמים ביום. חשוב מאוד להמנע ממצבים כאלה בעתיד, זה בשליטתך. תרגיש טוב.