חשיפה לשמש ושימוש במשכה לעור - שאלה!

דיון מתוך פורום  רפואת עור

16/06/2008 | 19:30 | מאת: מתן1987

שלום, הייתי אצל רופא עור לפני כשלושה חודשים והוא אמר לי שיש לי אקנה ברמה בינונית ונתן לי להשתמש מידי ערב במשכה שנקראת LOCACID, שבהחלט עוזרת והתוצאות שלה מאוד טובות. הרופא אמר לי להימנע מחשיפה לשמש, דבר שהוא די מגביל. לפני מס' ימים ההיתי בים, ולאחר החשיפה לשמש והשימוש במישכה - העור שלי ממש התייבש והחל להתקלף- קילוף שהוא לא כתוצאה משיזוף אלא כתוצאה מכויה בעור או משהו דומה שלא בדיוק ברור לי, וגם יצאו לי פצעים מעבר לרמה הרגילה - אני משער שזה בגלל השימוש במישכה בזמן חשיפה לשמש. השאלה שלי, היא האם ניתן בכל זאת ללכת לים ולהנות מהנאות כמו ים ובריכה ובכל זאת להמשיך להשתמש במישכה מבלי לפגוע בעור ובאפקטיביות של המישכה? האם קרם הגנה עוזר? ואם כן איזה? תודה רבה.

17/06/2008 | 23:22 | מאת:

בזמן שימוש במשחה מסוג לוקסיד לא מומלץ להיחשף לשמש. ראית מה קורה אם כן נחשפים. אם זה מגביל לך את סדר היום, אז כדאי להפסיק את השימוש. לגבי מסנן קרינה, אם מורחים אותו במידה מספקת וזוכרים שהוא לא מגן ב 100 אחוז, אז ניתן להשתמש בו במקביל לשימוש במשחה כמו לוקסיד. אם עדיין יהיו תגובות מומלץ להפסיק את הלוקסיד בקיץ.

18/06/2008 | 23:17 | מאת: מתן1987

ממה שהבנתי השימוש במשכה הוא לא לתק' מסוימת - כלומר ככל שמשתמשים אז הפצעים לא יוצאים ואם מפסיקים להשתמש אז הפצעים חוזרים. אין דרך לשלב בין שימוש במשכה כמו לוקסיד וגם שהייה בשמש בצורה נכונה?