פצע/יבלת?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

14/06/2008 | 23:49 | מאת: בת 28

שלום. באזור הלחי בפנים הופיע לי מעין פצע קטן (כך חשבתי בהתלחה) ואח" במרחק של 2 ס"מ עוד אחד. בהתחלה אני חייבת להודות, ששיחקתי בו וקילפתי אותו. כעת כבר קרוב לשנה יש לי 2 כאלה הם בולטים מהעור (מחוספסים) וצבעם יותר כהה. רופאת העור בהתחלה תנה לי משחה נגד פצעים שלא עזרה. עכשיו היא חושבת שזה יבלת ורוצה לשרוף לי את זה עם חנקן (!) אני חוששת שזה ישאיר צלקת. האם יש דרכים אחרות? תודה

16/06/2008 | 09:35 | מאת:

האם אני מבין נכון שמדובר בנגעים בתוך רירית הפה?אם כן ואם האבחנה של הרופאה נכונה - הרי שחשוב מאוד לטפל בזה והטיפול המקובל הוא אכן בעזרת חנקן נוזלי . יבלות וראליות בתוך רירית הפה יכולות להיות תוצאה של הדבקה בעיקבות מין אוראלי ואם אכן זו הבעיה הרי שמומלץ אפילו לחסן באותו חיסון נגד סרטן צוואר הרחם שהרי אותם נגיפים שגורמים לסרטן צוואר הרחם יכולים לגרום חלילה גם לסרטן ברירית הפה !