רגישות העור לשמש

דיון מתוך פורום  רפואת עור

12/06/2008 | 20:14 | מאת: בר

שלום, אני בת 17 ויש לי גוון עור לבן מאוד. אבי בצעירותו היה נחשף לשמש ללא קרם הגנה לעיתים תכופות מאוד ועבר מאז הרבה ניתוחים להסרת חלקים בעור. אסור לו להיחשף לשמש ישירה, והרופא שלו אמר לי שעליי להיזהר מאוד בשמש. לפני כשנתיים בערך הייתי בים, מרחתי קרם שיזוף והשתזפתי במשך כמה שעות. נשרפתי בכל חלקי גופי בצבע אדום עז, סבלתי מכאבים בלתי נסבלים ובקושי יכולתי לזוז במשך שבוע בערך. היום שאני נחשפת לשמש לזמן ארוך אני מורחת קרם הגנה (100), אבל במקומות שאני שוכחת למרוח קרם הגנה אני נשרפת מאוד למשך כמה ימים. עורי אינו נוטה להשתזף, רק במעט לאחר חשיפה ארוכה לשמש עם קרם הגנה 100. מה עליי לעשות ביום יום בשביל לשמור על עצמי כשאני הולכת עם בגדים קצרים, מה עליי לעשות בים ואיזה נזקים נגרמו \ נגרמים לי מהחשיפה לשמש? תודה רבה

16/06/2008 | 09:16 | מאת:

הכוויות האלה שאת מדווחת עליהן עלולות להיות מאוד מסוכנות במיוחד אם הן חוזרות פעם אחר פעם ולכן את חייבת להישמר מכל מישמר על מנת שזה לא יקרה לך שוב ! ראשית את חייבת להקפיד מאוד על מריחה של אותו קרם שיזוף חזק על כל אזור חשוף בחיי היום-יום .באשר להליכה לים :מותר לך ללכת רק בשעות מאוד מוקדמות של הבוקר רק לפני השעה 9 או רק אחרי 5 אחרי הצהריים ותמיד עם כובע רחבשוליים מישקפיים כהות מתאימות וגם אז למרוח קרם הגנה .