גבשושית במצח

דיון מתוך פורום  רפואת עור

12/06/2008 | 16:08 | מאת: פרננדז

לפני חודשיים צמחה לי גבשושית מעל הגבה השמאלית, הגבשושית אינה כואבת, אינה מוגלתית, היא בצבע העור ולא נגרמה כתוצאה ממכה. גודלה כגודל עדש למאכל, היא אינה מפריעה אך איננה אסתטית. מה זה? איך מורידים את זה? מה הפרוצדורה? אשמח לקבל תשובה פרננדז

13/06/2008 | 16:53 | מאת: ד"ר אבשלום שלום-כירורג פלסטי מומחה

לצורך איבחון של הבעיה רצוי לגשת לבדיקה של רופא עור או כירורג פלסטי מומחה. ככל הנראה מדובר בגוש שומני (ציסטה אפידרמלית), או ליפומה. כמובן שיש עוד אופציות מרובות אחרות.... בכל מקרה במקרה זה האופציה הטיפולית הינה שמרנית: מעקב בלבד, או כריתה בניתוח אותה מבצע בדרך כלל כירורג פלסטי מומחה. בהצלחה. וגש לבדיקה ! ד"ר אבשלום שלום כירורג פלסטי מומחה.

15/06/2008 | 08:31 | מאת: פרננדז

תודה ד"ר על התשובה ועל האיבחון המדוייק. נבדקתי ע"י רופאת המשפחה ואיבחנה כ-ליפומה (LIPOMA), מה זה אומר? האם סרטני? יש אפשרות לבחור להוריד את זה או שעדיף מעקב? מה הפרוצדורה של הסרה? ניתוח? שאיבה? מצפה לתשובה, פרננדז