עור מבריק ומפריש בעקבות ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת עור

12/06/2008 | 13:39 | מאת: אלמונית

שלום עשיתי ניתוח פלסטי באפי לפני כחצי שנה . עוד לפני הניתוח הובהר לי כי עלולים לחול שינויים זמניים של שמנוניות וברק - בעיקר באיזור האף והמצח כתוצאה מהבראת האיזור. עברה כבר חצי שנה מאז והעור שלי באופן משמעותי מבריק ומפריש הרבה יותר ממה שהיה לפני הניתוח. התופעה איננה אסתטית ומגעילה אותי. רופא העור אצלו ביקרתי אמר שאין פתרון תרופתי לנושא (משחות שנמכרות במרשם רופא) , אלא רק סבונים וקרמים יעודיים לתופעה שנמצאות על מדפי רשתות הקוסמטיקה . שאלתי היא - האם יש חברה מסויימת שהתכשירים שלה עדיפים (המליצו לי על סבוקלם , אך ראיתי שהם 'דלי שומן' ולא 'ללא שומן') ? האם קיימת משחה רפואית שהרופא שלי לא הזכיר? אילו עוד פתרונות יכולים ליות לתופעה (להמנע מרחיצת פנים תכופה/מזונות כלשהם וכו')? חשוב לציין שאני בת 26 , גם לפני הניתוח ובעצם מאז גיל ההתבגרות העור שלי שמנוני ונוטה לפצעונים . בבוקר אני מנקה פנים במים ובמי פנים ללא אלכוהול ושמה קרם לחות ומייק אפ , שניהם ללא שומן ובערב אני מנקה את פניי עם תרחיץ פנים ללא שומן ומסיר איפור לעיניים ומורחת ג'ל איזומד ובמקרה הצורך - נאו מדרול על פיצעונים.

15/06/2008 | 22:37 | מאת:

אם מדובר בעור עם הפרשת חלב מרובה ונקבוביות גדולות, אז הטיפול שיכול להתאים הוא תכשיר ניקוי המכיל חומצות אלפה הידרוקסיות (לשאול את הרוקח/ת) וקרם רפואי המכיל רטין A- רטאוויט/לוקסיד/אדפרין.