אקנה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

10/06/2008 | 23:37 | מאת: אבי

ד"ר שלום רב! אני עוד מעט בן 20 ויש לי כבר המון זמן פצעונים על החזה והגב. רופאת העור אליה הלכתי הגדירה זאת כאקנה ונתנה לי שני בקבוקונים של נוזל ה"אקנה טרים" וייעצה לי להשתמש באופן קבוע בסבון הגוף "דרמקס". לאחר שסיימתי את הטיפול באקנה טרים ראיתי שיפור קל אך לא משמעותי וחזרתי לרופאה. היא נתנה לי שני בקבוקונים של נוזל אחר-דאלאגיס טי 1% וכאן הייתה הבעיה: את הבקבוקון הראשון סיימתי תוך כמה ימים וראיתי שלא רק שלא עבר לי האקנה אלא גם נוספו לי המון פצעים חדשים בדיוק במקומות בהם מרחתי את הנוזל. האם אני צריך להפסיק את השימוש בנוזל או ששמתי יותר מדי? ובכללי אשמח לקבל ייעוץ ממך לגבי טיפול באקנה. תודה רבה!

15/06/2008 | 22:32 | מאת:

לפי התיאור שלך יש לך אקנה די מפושט. במקרים כאלה לפעמים צריך לתת טיפול בכדורים. הטיפול בחומרים שמורחים לא אפקטיבי כי השטח הוא גדול. נהוג לטפל בכדורי אנטיביוטיקה לדוגמא מינוצין או כדורים בשם רואקוטן. ממליצה לחזור לרופאה ולברר אם זה מתאים.