תוצאת ביופסיה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

10/06/2008 | 21:29 | מאת: אנדרומדה

בלקחה ממני ביופסיה מאבר המין שלי. אבחנות ופרטים: נגע כרוביתי בעור הפין. SCC? CONDYLOMA?? Skin of Penis: well differentiated squamous cell carcinoma arising in a condyloma תאור מיקרוסקופי: באפידרמיס נראה פפילומטוזיס, אקנטוזיס, היפרקרטוזיס, וקואילוציטוזיס. בשכבות התחתונות נראית אטיפיה ניכרת של התאים האפיתליאליים עם מיטוזות אטיפיות. השולים הלטרליים ועמוקים חופשיים. בציעות חוזרת ל- HPV שליליות. המקרה נשלח להתייעצות לחו"ל. שלושה רופאים מהמחלקה שבוצעה בי הביופסיה סבורים שאכן יש לי גידול ממאיר. ליתר ביטחון נשלחה הביופסיה למכון בחו"ל לפני כחודשיים. שאלתי היא: א. האם על פי הממצאים אכן קיים גידול ממאיר? ב.עם כל כך משוכנעים בגידול ממאיר ומאחר ועד היום לא קיבלתי תשובה מחו"ל, מדוע לא מטפלים מיידית . האם נהוג להמתין עד שהתשובה תגיע ואז לנקוט בתהליכים כירורגיים ? ג. היכן אני מוצא חומר על מיפוי PERT (או שם דומה) לסריקת כל אברי הגוף למציאת סימן לתאי סרטן?

12/06/2008 | 15:56 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

במצבך בו התקבלה תשובה פתולוגית שאיננה חד משמעית (קונדילומה - נגע ויראלי שפיר,ו SCC שהוא גידול ממאיר של תאי הקשקש של העור), רצוי להמתין לתשובה פתולגית חד משמעית מכיוון שהטיפול מאוד שונה בין שני הנגעים. קונדילומה - טיפולים שמרניים כגון לייזר או ניתוחים שמרניים SCC - ניתח נרחב בו צריך להוריד חלק נרחב יותר של העור באזור ! ולכן לפני ביצוע ניתוח נרחב - יש לקבל תשובה סופית, ויפה עשו הרופאים המטפלים בך שאף שלחו את הביופסיה לחו"ל על מנת להיות בטוחים האבחנה ובטיפול. לבקשתך מדובר בבדיקת PET SCAN CT בהצלחה ד"ר אבשלום שלום כירורג פלסטי מומחה. לגבי ממאירות הגידול: על סמך מה שציטטת יש לפחות עדות לממאירות מסוג SCC בעלת דרגת התמיינות גבוהה, שהי טובה יותר.