טיפול בפצעים לאחר הסרת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור

06/06/2008 | 23:54 | מאת: קרין

שלום, קצת רקע: בשנה וחצי האחרונות, כל פעם שאני עושה הסרת שיער בפנים (שעווה+פינצטה) מופיעים לי פצעים רבים (גם באזור שמסירים ממנו עם שעווה וגם באזור שמסירים ממנו בפינצטה) שנעלמים לאחר כשבוע. יש לציין, שלפני זה, כ7 שנים לפני זה לא הייתה לי כזו תגובה לאחר הסרת שיער, ואף פעם לא היה לי אקנה. הלכתי לרופא עור שאמר שזה כנראה חיידק שהתיישב על העור, נתן לי אנטיביוטיקה מינוציקלין 50 מ"ג ואמר לי לקחת שני כדורים ביום הסרת השיער ויומיים נוספים לאחר מכן. השאלות שלי הן: האם אי אפשר להמשיך לקחת אותה עוד מס' ימים והחיידק יעלם לגמרי..? אם אני לוקחת את האנטיביוטיקה 3 ימים בחודש החיידק לא מפתח עמידות? תודה מראש קרין

15/06/2008 | 23:14 | מאת:

לגבי עמידות דווקא אם את לוקחת בצורה קצובה (ימים ספורים בחודש), את לא נותנת מספיק זמן לחיידק לפתח עמידות. לגבי, השאלה הראשונה, ייתכן ששימוש ממושך יותר, חודש-חודשיים יחסל זמנית את החיידק. אבל הוא יכול לחזור לאחר תקופה מסויימת.