כתמים לבנים בפנים - בת 4

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/06/2008 | 09:31 | מאת: לילך

שלום, לפני כשבוע הבחנתי במס' כתמים לבנים בפנים של בתי בת ה-4 ממה זה יכול להיגרם, ואיך צריך לטפל ? תודה לילך

11/06/2008 | 13:25 | מאת: לא רופאה אבל

שלום, אינני רופאה. בילדותי היו לי כתמים לבנים בפנים. אם אינני טועה הרופאה אמרה שזה קשור לתזונה ולאכילת מוצרי בשר. מקווה שעזרתי במשהו. בהצלחה

15/06/2008 | 23:01 | מאת:

הסיבה הכי שכיחה לכתמים לבנים בילדים סביב גיל זה הוא רגישות יתר שנקראית pytiriasis alba. לא מדובר בפטריה למרות השם הלועזי אלא בסוג של פריחה הנגרמת עקב רגישות יתר לסבונים/שמפו/יובש. מומלץ להמנע מסיבון יתר של הפנים, להמנע ממגבונים לחים או כל תכשיר ניקוי אחר. מומלץ למרוח קרם לחות נייטרלי. אם אין הטבה- לפנות לרופא/ת עור.