שאלה חשובה על הרפס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/06/2008 | 23:38 | מאת: שואלת

לצוות הרופאים שלום רב. ברצוני לשאול: איך ניתן שלא להידבק בהרפס. האם זה נכון או לא - שניתן להידבק בו רק תוך כדי שהפצע גלוי לעין. ואם הוא מיתפרץ במקום אחר שלא ניגלה לעין כמו איבר מין וכדומה, גם ניתן להידבק בו, תוך כדי נישקה בפה? במילים אחרות איך ניתן להימנע מהרפס במשך החיים, במידה ובן הזוג השני סובל מימנו..? תודה מראש :)

15/06/2008 | 23:21 | מאת:

אם לבן זוג הקבוע יש הרפס-מאוד קשה להמנע מהדבקה. זה וירוס שמדבק די בקלות גם כשיש פצע וגם בתקופה הלטנטית שלו (ז'א גם כאשר הוא רדום ולא רואים אותו) אם כי במידה פחותה. פרקטית מאוד קשה להמנע מהדבקה, אם כי יש אנשים שגם כאשר באים במגע עם הוירוס לא תמיד נדבקים.