רואקוטן וכולסטרול

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/06/2008 | 09:03 | מאת: דניאל

בת 27. נוטלת כחודשיים 20 מ"ג ביום. אמורה לסיים טיפול חודש הבא. לאחרונה התגלתה עליה שמאד הדאיגה את הרופאה שלי ברמת הכולסטרול (עלה מ 190 ל 278 בחודשיים) . הסיכום היה שנכון לכרגע אמשיך עם הכדור בתנאי דיאטה חריפה. יש לציין כי אני בחורה רזה מאד, לא מעשנת, עושה ספורט , צמחונית ובקיצור לא מועמדת ברורה לנושא הכולסטרול. ברצוני לשאול שתי שאלות: 1. האם מינון נמוך כפי שקיבלתי ורק ל 3 חודשים הוא יעיל בפתרון הבעיה לטווח רחוק. כי קראתי במספר מקורות שמדובר בפתרון זמני. יש לציין כי סבלתי מאקנה קל אך יש היסטוריה במשפחה של אקנה עד גילאים מאד מאוחרים. האם בהתחשב במצבי כרגע מסוכן לי להמשיך עם הכדור מעבר לתקופה זו? 2. האם ניתן לשתות פעם בשבוע כוס יין אדום שאולי בין שאר הדברים שאני עושה תסייע קצת בהורדת כולסטרול או שהאיסור בעת נטילת הכדור הוא מוחלט. תודה מראש

15/06/2008 | 23:19 | מאת:

לשאלה האחרונה- אסור לשתות בכלל אלכוהול במשך הטיפול ברואקוטן!!! לרוב מקובל לטפל לפחות חצי שנה ברואקוטן. לגבי הכולסטרול, אם זו היתה מדידה חד פעמית הייתי ממליצה לחזור על הבדיקה בצום של 14 שעות, אם זה עדיין גבוה, לעשות דיאטה של שומנים ופחמימות ואם למרות הכל עדיין גבוה- לשקול הפסקת התרופה. אגב, האם את נוטלת גלולות למניעת הריון? הן עשויות גם להעלות רמת כולסטרול.