צלקת בפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/06/2008 | 22:08 | מאת: דקלה

שלום! לפני כשלושה שבועות נשרטתי שריטה די עמוקה בפניי. לא נראה שהיא מחלימה ואני מודאגת מהישארות של צלקת. האם יש טיפול מומלץ למניעת הישארות של צלקת? תודה רבה

06/06/2008 | 21:18 | מאת: ד"ר אבשלום שלום - כירורג פלסטי

הווצרות צלקת הינה תהליך טבעי של הגוף לריפוי של פצעים. איכות הצלקת תלויה בגורמים רבים ומגוונים כגון: איכות העור, מיקום החתך, צבע העור, עומק החתך, גורמים גנטים ועוד. על מנת לקבל את הצלקת הכי פחות בולטת רצוי: לגרום לפצע להחלים עד כמה שניתן מהר יותר, לא לחשוף לשמש, ואחרי תהליך הריפוי לשים שמנים (שמן נבט חיטה, שמן אובליפיכה) או אפילו ג'לים על בסיס של סיליקון. בכל מקרה במידה ויש שאלה, רצוי לפנות לבדיקה אצל כירורג פלסטי מומחה או אצל רופא עור. בהצלחה ד"ר אבשלום שלום כירורג פלסטי מומחה