הסרת יבליות בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת עור

19/05/2008 | 10:36 | מאת: שלי

שלום, אני לקראת סיום הריון ולאחרונה צצו על צווארי מס' יבליות קטנות (בצבע חום בז', קטנות, לא כואבות, כמו גידולי עור קטנים). רציתי לברר האם מותר להסיר אותם בהריון בחנקן והאם זה מומלץ בתקופה חמה זו של הקיץ? החשש שלי הוא שאולי מדובר בפפילומה והדבר עלול להדביק את התינוק בעת הנקה וטיפול שוטף. אודה על דעתך בנושא, שלי

19/05/2008 | 14:00 | מאת: אורלי

אני רק יכולה להגיד לך שאני בשבוע 20 ושבוע שעבר הסרתי יבלות מהרגל בחנקן. לא אמורה להיות בעיה, התייעצי עם רופא עור

19/05/2008 | 19:13 | מאת:

בדרך כלל היבלות בצוואר שאת מתארת אינן יבלות ויראליות ועל כן אינן מדבקות .אין מניעה להסירן בזמן ההריון אם כי אין שום דחיפות למהר ולעשות זאת . חנקן נוזלי אינו השיטה המועדפת להסרת סוג זה של יבלות .