2 שאלות בבקשה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

19/05/2008 | 00:25 | מאת: סטודנט

שלום. יש לי 2 שאלות. אשמח אם תוכלי להשיב עליהן: אני בן 26 וצמחוני. 1. לפני חצי שנה סיימתי טיפול מצומצם יחסית ברואקוטן (למרות שהמצב לא היה כ"כ רע אבל הרופא אישר לי) והכל אכן עבר, מלבד מקום אחד: בחלק האחורי של הזרועות יש לי פצעים. יש לכך פתרון? אשמח לקבל המלצה על תכשיר המכיל חומצה סליצילית בריכוז הגבוה ביותר שניתן להשיג והאם זה נראה לך פתרון אפשרי. 2. יש לי סדקים קטנים בציפורניים ברגליים. בדיקות הדם שלי תקינות ובכל מקרה - הרופאים לא מתייחסים לזה ברצינות כיוון שזה עניין אסתטי יותר מאשר רפואי. לי זה מפריע מאוד מאוד. איפה יכול להיות הפתרון? (נראה לי שנדרש טיפול פנימי ולא חיצוני כי גם שיוף חיצוני של הסדקים מלמעלה מעביר אותך רק עד שהציפון גדלה שוב...). יש טיפול פנימי שאינו מצריך מרשם? אני רואה אנשים עם עור חלק לחלוטין וציפורניים מדהימות. אני מבין שאיפשהו זה גנטי, אבל אתה חושב שנכון להגיד שמי שלא נולד ככה - כדאי שיוותר? אם רק הרופאים היו מתייחסים לעניינים אסתטיים ברצינות - זה היה מקל מאוד. תודה.

19/05/2008 | 19:16 | מאת:

אין טיפול פנימי שלא מצריך מירשם רפואי . על השאלה אם לוותר או לאוו תלויה הרבה מאוד ברצונו של הפציינט .

20/05/2008 | 16:48 | מאת: סטודנט

אכן צריך רופא בשביל תשובות כאלו.