אלידל או פרוטופיק לאטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

10/05/2008 | 04:08 | מאת: שגית

שלום קבלנו עבור תינוק בן שנה ושמונה חודשים את האלידל לאזור הלחיים שבהם התפרץ אטופיק דרמטיטיס לפי אבחנת רופא עור. אחרי שבועיים של תגובה חלשה יחסית לאלידל הפסקנו אותו ורכשנו במרשם גם את הפרוטופיק ואתמול מלאו 15 ימי שימוש גם עם שיפור מינורי אם בכלל . פנינו לרופא עור ילדים באופן פרטי המנהל מחלקת עור ילדים שהמליץ על משחת אלוקום למריחה פעם ביום ואני מאד חוששת ממה שקראתי על המשחה וממה ששמעתי מהורים בגן של הבן שלי שגם ילדיהם סובלים מאטופיק דרמטיטיס האלוקום גורם להרעה קשה אחרי שמפסיקים אותו האם בכלל כדאי להתחיל עם זה בכלל או שיש חלופות עדיפות ? אודה לתשובה בהקדם ולהמלצתך כי אנו ממש חסרי אונים מול המחלה ומול תרופות וביקורים אצל רופאי עור פרטיים שלא ממש תרמו לנו למרות ההוצאות הכספיות הנדיבות ששלמנו להם. שגית [email protected]

11/05/2008 | 19:08 | מאת: דר אשר יהב תמומחה עור ומין

אין הבדל גדול בין פרוטופיק לבין אלידל .אלוקום היא מישחה מסוג אחר השייכת לקבוצת הסטרואידים החלשים ואפשר בהחלט להשתמש בה ובלבד שזה נעשה תחת הדרכה צמודה של רופא-עור מיומן שיצטרך להורות על הקטנה הדרגתית של המינון ותדירות השימוש בכדי למנוע התפרצות מחודשת .