סטפילוקוקוס אוראוס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

07/05/2008 | 10:04 | מאת: שי דוד

שלום אני בחור בן 36 בריא בדרך כלל מזה 18 שנה סובל מאקנה בעיקר בגב. מדי כמה שנים לקחתי מינוצין אבל התופעה לא חלפה. באחרונה ביצע לי רופא עור תרבית אף ונמצא סטפילוקוקס אוראוס. לדעתו זה יכול להיות גורם לכך שעדיין יש לי אקנה בגב. הוא המליץ על טיפול של חודש ברספרים במינון גבוה כדור אחד ביום. הייתי אצל רופא המשפחה שהמליץ במקום זה על משחת בקטרובן לאף לשבוע. אתמול הייתי אצל אא"ג היות ויש לי קצת כאבים בסינוס והוא אמר שיש לי סינוסיטיס ורואה מוגלה באף והמליץ על 10 ימים של אוגמנטין 2 ביום של 875 לטיפול בסינוסיטיס. שכחתי לשאול אותו על הסטפילוקוקוס. רציתי לשאול 1. מה דעתך? האם יכול להיות שהסטפילוקוק באף גורם לאקנה בגב וטיפול בו יעזור? 2. במידה ואני לוקח את האוגמנטין לסינוסיטיס 10 ימים. האם גם הוא יחסל את הסטפילוקוק ואולי יחסל את האקנה או שצריך גם אחר כך לקחת את הרספרים במשך חודש? אני לא רוצה לקחת יותר מדי אנטיביוטיקה כי זה גורם לי לכאבי בטן בדרך כלל. מה דעתך? תודה!

11/05/2008 | 19:01 | מאת:

סטאפילוקוקוס איננו הגורם של אקנה ולכן הרושם שלי הוא שאתה סובל יותר מפוליקוליטיס כרונית ,אבל את זה יכול לקבוע רק רופא מומחה לאחר בדיקה כללית מדוקדקת .במקרה שאכן כך ,הגישה הטיפולית צריכה להיות שונה לגמרי מאשר באקנה .