פצעים קטנטנים על הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/05/2008 | 19:47 | מאת: לימור

שלום, יש לי פצעים על המצח קטנים קטנים שגורמים למצח שלי להיות מחוספס ולפעמים אני מרגישה גרד עז במצח. הלכתי לרופא עור פלוני שהנחה אותי להשתמש ברטאויט + דאלאגיס טי + סבון דרמקס ובאמת כעבור חצי שנה התופעה נעלמה לחלוטין. (ולפיכלך הפסקתי את הטיפול). אך חודש לאחר הפסקת הטיפול, התופעה חזרה אליי בדיוק כאילו לא עברתי טיפול כלל... הלכתי לרופא הפלוני שרשם לי את הטיפול והוא אמר שזה נורא מוזר ורשם לי תרופה שנקראת לוקאציד + להמשיך למרוח דאלאגיס טי. (+ סבון דרמקס) הלכתי לרופא פלמוני אחר, כדי לקבל חוו"ד נוספת, והוא דווקא לא הופתע ואמר שיש כאלה שמשתמשים ברטואויט והדאלאגיס טי כטיפול מונע לעתיד וחבל שלאחר שהתופעה נעלמה לא המשכתי להשתמש בזה פעמיים בשבוע למשך כמה שנים... הרופא הפלמוני רשם לי תרופה שם אקנמיצין פלוס + סבון שנקרא צטאפיל (במקום הדרמקס שהרופא הראשון נתן). אשמח לקבל את חות דעתך בנוגע למדוע לפי דעתך התופעה חזרה - האם זה משהו שכיח? והאם לדעתך באמת אפשר להשתמש ברטאויט + דאלאגיס טי לכמה שנים??!! כמו כן, אבקש את המלצתך לגבי איזה טיפול מומלץ יותר, שכן שני הרופאים נתנו לי שני טיפולים שונים. אשמח גם לקבל חוו"ד לגבי כל אחת מן התרופות שנרשמו. תודה רבה מראש, לימור

07/05/2008 | 14:59 | מאת: לימור

שלום ד"ר, אודה לך על מתן מענה לתשובתי, כי אני רואה שדילגת על השאלה שלי.