כתמים כהים על המרפקים.

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/05/2008 | 16:19 | מאת: ענת בלייר

שלום, מזה למעה משנתיים שיש לי כתמים כהים במרפקי הידיים. אני מורחת משחות וקרמים על מנת שלא יווצר יובש במרפקים, אני רוחצת שוטפת ומשפשפת אך דבר לא יורד. ניסיתי להוריד גם עם מכשיר המוריד עור קשה מעקבי כף הרגל, אך הדבר יוצר חתכים. שאלתי:האם זה קשור לסכרת או ליתר לחץ דם? האם זה סימפטום למשהו אחר? עלי לציין כי לפני שבעה חודשים הורדה מאפיBASAL CELL CARCINOMA האם יש לכך קשר כלשהו?

06/05/2008 | 19:17 | מאת:

קשה לי לענות לך מה הסיבה מבלי לבדוק אותך ולראות אם קיימים איזורים נוספים של עור כהה/עבה ומבלי לדעת את ההיסטוריה הרפואית המלאה שלך. בכל מקרה לא מומלץ לשפשף את המקום או להסיר בצורה מכאנית את העור כי זה רק מחמיר את התופעה. במקרים מסויימים עור עבה /כהה יכול להיות קשור עם סכרת, השמנה, מחלות דלקתיות ואפילו גידולים(אם כי נדיר). ממליצה להבדק אצל רופא/ת עור.