קומודונים לבנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/05/2008 | 20:08 | מאת: אביב

לדוקטור שלום, אני חייל קרבי בן 20 וסובל מאקנה כבר 7 שנים. יש לי עור שמנוני מאוד והאקנה מתאפיין בפצעים רבים.הפצעים מופיעים בדמות נקודות לבנות בגדלים שוניםעם אדמומיות מסביבם, בעיקר באזור הסנטר. ביקרתי אצל רופאי עור רבים וטופלתי בין השאר ב: מינוציקלין, טטרהציקלין, אדפרין זינדקלין,ניאומדרול,אקנהטרים אך כל אלה ללא הועיל. אני די מיואש ביחס לפתרון הבעיה מה דעתכם? האם תמונות יעזרו לאבחון? תודה מראש

06/05/2008 | 19:25 | מאת:

אקנה המורכב בעיקר מקומדונים לבנים מגיב טוב לטיפולים הגורמים לקילוף עדין של העור. לדוגמא רטאוויט או לוקסיד או אדפרין. יש להשתמש בתכשירים לפי המלצת רופא לפחות לתקופה של שלושה-ארבעה שבועות כדי להבחין בתוצאה. הטיפול בניאומדרול לא מומלץ ליותר מכמה ימים כי מכיל סטרואידים שבעצמם עשויים לגרום לאקנה. במקרים מסויימים אני מוסיפה פילינג עם חומצה גליקולית 70%. יש גם תכשירים ביתיים לניקוי/לחות המכילים חומצה גליקולית או חומצות אלפה הידרוקסיות. תכשירים אלה ניתן לרכוש בבתי המרקחת. אם כל אלה לא עוזרים אפשר לשקול טיפול ברואוקטן, תלוי בחומרת המצב.

19/07/2008 | 16:47 | מאת: אורטל

שלום רב, אני לאחר טיפול בראוקטן ועדיים אני סובלת מקומודונים שבסופו של דבר גודלים לפצעים פנימיים. האם פילינג עמוק יגרום לי להיפטר מהצרה הזו?