רואקוטן וסרטן???

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/05/2008 | 19:54 | מאת: ורד

שאלה- בגיל 16 לקחתי כדורי רואקוטן נגד פצעי אקנה, בגיל 18 גילו לי מחלת סרטן מסוג הודג'קין. כעבור חצי שנה של טיפולים כימותרפיים ABVD החלמתי. ההיתי בריאה שנה וחצי שבהלכם לקחתי שוב רואקוטן ולאחר שנה וחצי שכיום אני בת 20גילו לי שהמחלה שוב חזרה. בזמן האחרון עולה ב החשש כי יש קשר בין הרואקוטן לבין סרטן ההודג'קין. עשיתי קצת חיפוש ממש קצרצר באינטרנט ובינתיים מצאתי עוד שני אנשים שחלו בהוד'גקין לאחר נטילת רואקוטן ועוד רבים שחלו בסרטן מסוגים אחרים. האם יש קשר?... חחש הכי קטן? או סתם צירוף מקרים?

05/05/2008 | 14:40 | מאת:

נכון להיום לא ידוע שרואקוטן גורם לסרטן. יתרה מכך רואקוטן שימש בעבר כתרופה נגד סוג מסויים של סרטן. תרופות מהקבוצה שרואקוטן שייך אליה משמשות גם כיום לטיפול בחולי סרטן. רואקוטן משמשת כטיפול באקנה כבר מעל 20 שנה ועדיין לא הוכח קשר. עם זאת בעולם הרפואה והתרופות תמיד יש הפתעות ולכן חשוב לעקוב ולהיות עירני.