אדמומיות כתוצאה מעקיצת דבורה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/04/2008 | 18:43 | מאת: דניאל

שלום, לפני כמה ימים נעקצתי ברגל ע"י דבורה. אמנם הכאב עבר לאחר זמן קצר של כשעה עדין האיזור אדום ולעיתים מגרד. האם זוהי תופעה נורמאלית? איך אני יודע אם העוקץ עדין ברגל או שיצא? יש משהו שניתן לעשות? תודה

25/04/2008 | 20:43 | מאת:

אדמומית שממשיכה מספר ימים לאחר עקיצת דבורה יכולה להיות משתי סיבות: הראשונה- רגישות יתר לעקיצת הדבורה, כמו אלרגיה לעוקץ, זה לרוב מגרד. כל עוד התגובה מקומית ז'א באיזור העקיצה הראשונית זה לא מסוכן וזה לרוב יחלוף מעצמו. השניה- התפתחות זיהום משני, ז'א זיהום חיידקי שחדר יחד עם עוקץ הדבורה. אז זה יהיה מלווה בכאבים, חום מקומי, רגישות מקומית ולעיתים אף חום.