סקביס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

08/04/2008 | 13:33 | מאת: ליטל

שלום רב, חברה שלי אשר מאובחנת בסקביס ישנה אצלי לאחר שהיא כבר שמה את המשחה ל-8 שעות. לפי מה שהבנתי לאחר הטיפול הראשוני והרתחת כל הבגדים איתם היא השתמשה היא כבר לא בשלב מדבק. לאחר שלושה ימים הופיעו לי שתי עקיצות אחת בגב ואחת בבטן. יום למחרת זה התפשט גם לזרועות, ויום למחרת גם לרגליים... (כשלחברה שלי הסקבייס הופיעה רק ברגליים). מכיוון שאני עדיין חיילת, הרופאה בצבא הסתכלה על זה ואמרה לי שזו אלרגיה. ומכיוון שרציתי חוות דעת נוספת הלכתי לרופאת המשפחה שלי לפני הגיוס והיא אישרה לי שזה סקביס. מאיפה יכולתי לקבת את המחלה אם חברה שלי במצב שהיא לא מדבקת? העקיצות שיש לי על הגוף הן לא בחיבורי העור (ביון האצבעות, בית שחי...) יכול להיות המצב שזה לא סקביס? לאיזו רופאה אני צריכה להאמין?

15/10/2008 | 01:58 | מאת: סיון

שלום רב! הבחנתי במחלת עור סקביאס ואני לאחר הטיפול של הקרם - 8 שעות אני עדיין מתגרדת בכל שאר המקומות. הרופא לא אמר לי ששאר בני המשפחה צריכים לעבור גם את הטיפול. אני מתגרדת מאד חזק גם בפנים ויש לי פריחה ושתי פצעים אך הבנתי שאסור לשים את המשפחה על הפנים. מה עליי לעשות. אני נושאת את המחלה כבר יותר מחודש וחצי כי הייתי בחול ושם לא יכולתי לטפל בכך. הרופא שלי אמר לי להפריד את הבגדים שלבשתי בתשעת הימים האחרונים הוא לא אמר לי להרתיח אותם. האם לאחר שהסיימתי שני טיפולים אני יכולה להידבק שוב בגלל שלבשתי חולצה שלא הרתחתי או שאני מחוסנת? איך זה עובד בדיוק אני כל הזמן מתגרדת ובאמת נמאס לי מזה אשמח אם תציג לי את הדרך הטובה ביותר להיפטר מהדבר הנוראי הזה. מה בדיוק המשחה הזו עושה? באם אני בשלב שהוא עדיין מדבק? האם בני משפחתי חייבים לעבור טיפול?