חום בפנים ובאזניים לא נעלם רק בטיפולי סטרואידים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/04/2008 | 11:30 | מאת: שרה

פתאום בלי הקדמה הופיעה אצללי חום בפנים מלווה בעיקצוצים כשחום מגבר צוואר אדום מאד וחן אזניים רצוי לציין שאין שום מקום אחר בגוף המגיב ככה רק על הפנים והאוזניים כן נראים נקודות אדומות קטנטנות שמגרדות מה זה יכול להיות ומה הטיפול? אני בת 55

05/04/2008 | 16:56 | מאת: הילה

שלום, את צריכה ללכת לרופא עור,ולהעלות את האפשרות שאולי זה- רוזצאה rosacea(מחלת עור כרונית, שבשלב הראשוני של המחלה יש תופעה חולפת של הסמקות חריפות באיזור הפנים, ובשלב השני יש אודם קבוע על הפנים, סימנים, הופעת כלי דם ופפולות. יש משחות שיכולות לעצור את התפתחות המחלה. האם יש לך רגישות לחום וחשיפה לשמש? לכי לרופא עור מומחה, לא כל רופאי העור יודעים לזהות את המחלה! (בקפלן יש את פרופ' וולף) (או סבוראה, אבל בסבוראה יש קליפות לבנות על הפנים) בהצלחה הילה

05/04/2008 | 16:58 | מאת: הילה

אל תשתמשי בסטרואידים! הם נותנים הקלה זמנית בלבד, ולאחר מכן עושים נזק לעור! (הופכים את העור לדק יותר, רגיש ואדום)