סבוריאה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/03/2008 | 22:40 | מאת: אמהית

שלום לד"ר, אצל בתי בת ה-8 חודשים הופיעו כתמים אדומים ולחים מאז שהיא בת חודש (זה התחיל בקפל הצוואר, המשיך בקפלי המפשעות, ולאחרונה גם מאחורי האוזניים, בתי השחי, הטבור, וקפל אחד ברגל). רופא הילדים טען שזו פטרייה ונתן לנו דקטקורט, שעזר באופן חלקי. בשבועיים האחרונים המצב החמיר מאוד, והכתמים התחילו להפריש הפרשה צהבהבה. היום היינו אצל רופא עור שאבחן סבוריאה, ונתן לנו משחות סטרואידיות (הידרו אגיסטן ואפלומיצין). שאלתי: האם יש פתרון שלא מכיל סטרואידים למצב כזה, שמתאים לתינוקות? אני חוששת מאוד להשתמש במשחות האלה, בין השאר בגלל שהיא עלולה לגעת באזורים הנגועים ואז להכניס את היד לפה או לגעת בעיניים. ושאלה נוספת - הרופא הנחה אותי לעשות לה קומפרס בעזרת חיתול רטוב במשך 20 דקות לפני מריחת המשחה. זה לא נראה לי מעשי עם תינוקת כזו קטנה. האם זה הכרחי לדעתך? תודה!

06/03/2008 | 21:09 | מאת:

זה אינו הכרחי .באשר לסטרואידים , הרי שהרופא רשם לך סטרואידים מאוד חלשים ואינני חושב שיש לך סיבה לדאגה .