אקטיניק קרטוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/03/2008 | 16:23 | מאת: שוכר

אבקש לדעת מהן ההשלכות של הזנחת טיפול באקטיניק קרטוזיס ובמידה ומטפלים האם בסופו שלדבר התופעה נעלמת ואם כן, תוך כמה זמן? (כמובן, ללא חשיפה נוספת לשמש).

03/03/2008 | 17:47 | מאת:

אקטיניק קרטוזיס הוא נגע טרום סרטני של העור. יש לטפל בנגעים האלה, אם משאירים אותם זמן, הם יכולים להתפתח תוך חודשים-שנים לסרטן עור של תאי קשקש squamous cell carcinoma . אם מטפלים בזמן אפשר למנוע את הסרטן הזה. הטיפולים כוללים- חנקן נוזלי, משחת אפודיקס או משחת אלדרה. כל הטיפולים הללו הם בסל הבריאות וניתנים אצל כל רופא/ת עור בקופות החולים.