סקביאס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

10/02/2008 | 17:32 | מאת: אורן

חברתי לעבודה חולה בסקביאס. אנו מעט עובדים במשרד. המשרד סגור ללא חלונות. אנו לא באים איתה במגע ישיר אך לעיתים יושבים על אותם כסאות, משתמשים באותם מחשבים. הבחורה סובלת מהמחלה מספר שבועות ועדיין לא נרפאה ממנה למרות ביקוריה התכופים אצל רופאי עור ונמרחת במשחות שונות. האם אנו עלולים להדבק במחלה? גם ללא מגע ישיר? אנו מאוד מוטרדים. לדבריה הרופאים אמרו לה שאין לה מה לדאוג לגבי הדבקה ללא מגע ישיר. לתשובה מהירה אודה

18/02/2008 | 17:01 | מאת:

סקביאס היא מחלה המועברת מאדם לאדם על ידי מגע (הדוק יחסית) של עור בעור או עור בבגדים/מצעים של חולה סקביאס.