ציסטה שומנית בקרקפת

דיון מתוך פורום  רפואת עור

06/02/2008 | 18:41 | מאת: יואל

לפני כחצי שנה יצאו לי פצעים מוגלתיים בקרקפת אשר גרמו גם לנשירת שיער אשר צמח חזרה לאחר שהפצע נעלם. לאחרונה אחד הפצעים התנפח יותר מהרגיל ונוצרה לי בלוטה מלאה מוגלה. יש להדגיש שכל זה קורה תוך כדי לקיחת אנטיביוטיקה לטיפול בפצעים אלו. מפני שהכדורים לא עזרו והפצע נהייה ענקי החלפתי רופא עור אשר ישר הפנה אותי לכירורג ואמר לי שיש להוציא את הציסטה. הכירורג רק ניקז לי את המוגלה ולאחר שבוע שוב הפצע מתנפח ומלא מוגלה. האם הדרך היחידה היא הסרה מלאה או שישנה אפשרות לטיפול תרופתי אשר תפחית את המוגלה והפצע יעלם. יש להדגיש שהשיער צומח ברגע שהנפיחות יורדת. תודה.

08/02/2008 | 12:15 | מאת:

הדרך היחידה להיפטר מהציסטה הזו היא על ידי ניתוח כריתה של הציסטה. ניתוח זה מבוצע לרוב על ידי כירורג פלסטי בקופות חולים או פרטי לפי בחירתך. אולם, בזמן שיש זיהום והפרשה מוגלתית לא עושים ניתוח אלא נותנים אנטיביוטיקה, מחכים שהזיהום יחלוף ורק אז כשהציסטה נרגעת אפשר לעשות את הניתוח.

26/03/2008 | 09:03 | מאת: איריס

ד"ר שמש שלום , קראתי את תשובתך , ובהמשך לה ברצוני לשאול אותך מה בדבר מקרים חוזרים ונשנים. כאשר יש יותר מציסטה ( אם אכן במקרה שאני מכירה זו ציסטה ) אחת , והמקרים חוזרים ונשנים עד כדי הגעה לביה"ח לצורך ניקוז. האם הרפואה הקונבנציונלית יודעת למנוע או לרפא מקרים מזוג זה ? תודה איריס