תפרחות על השוקיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/02/2008 | 23:55 | מאת: מישהי

שלום רב, כבר כמה חודשים שנוצרות לי על העור בשוקיים מן תפרחות/פצעים אדומים קטנים. כל פעם נוצרים בין 1 ל3 כאלו. אחרי שבוע בערך נשאר לי סימן ורוד בהיר על העור. לא הלכתי לטפל בזה כי קיוותי שלא תיווצר תפרחת חדשה אבל זה נמשך. וזה משאיר לי צלקות (מן סימן מאורך קצת בצבע ורוד). יש לי את זה רק בחלק התחתון של השוקיים. מה זה יכול להיות? תודה רבה.

09/02/2008 | 19:10 | מאת:

פצעים בשוקיים בתקופת החורף יכולים להיות על רקע יובש אבל יש סיבות רבות נוספות. אם מדובר ביובש מומלץ להמנע מרחצה עם סבון ולהתרחץ עם שמן רחצה, למרוח קרם לחות לא מבושם לפחות פעם ביום. אם לא עובר כדאי לפנות לבדיקת העור אצל רופא/ת עור.