גידול מסוג BCC

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/02/2008 | 12:34 | מאת: אשר

שלום למומחים, לפני כחודש התגלה אצלי באזור המצח מצד ימין גידול בקוטר של ס"מ אחד. בהסרה ראשונית של הגידול, הסתבר בביופציה שזהו גידול מסוג BCC. הן רופא העור והן המנתח רוצים להסיר את הגידול במלואו בהליך לא פשוט בבית חולם. לעומת זאת פלסטיקאי מנתח מטעם קופת חולים פוסק להשאיר אותו כמות שהוא, לעקוב אחריו ולבוא לביקורת בעוד 3 חודשים. שיקוליו כדלקמן- 1. לאחר הסרה חלקית יתכן שהגוף יחסל את הגידול בעצמו. 2. אם לא יקרה (1), יש לנסות להתמודד קודם עם משחות, לאחר התאוששות מההסרה החלקית. 3. אין שום סיכון בדחית הסרה מושלמת של הגידול בעוד כמה חודשים. אשמח לשמוע התיחסות של מומחה לשיקולים אלה בתודה מראש אשר

06/02/2008 | 08:32 | מאת: אשר

ברצוני להוסיף את תוצאת הביופציה. מכיוון שאין לי כרגע אפשרות להעביר את התשובה המודפסת במדיה זה אצטט מילה במילה. אבחנה קלינית- Bcc R. Temple בדיקה מאקרוסקופית- H-2236 צנצנת 2 התקבל קטע עור קמור בקוטר 0.2 ס"מ בצבע חום בהיר.(-1/1) בדיקה מיקרוסקופית- H-2236-Skin Rt temple Basal Cell Carcinoma, with morphea features. אני מקווה שזה מספק לצורך מתן התיחסות מעמיקה יותר. אשר

09/02/2008 | 19:16 | מאת:

אכן אין שום סיכון להשאיר את הגידול חודשיים -שלושה. עם זאת כאשר מדובר ב BCC ההמלצה היא להסיר אותו בשלמות על ידי כריתה כירורגית. זה ניתוח די פשוט ולא מסובך שאינו מצריך אשפוז ברוב המקרים. אל תשכח שמדובר בגידול. רק אם מדובר ב SUPERFICIAL BCC - שזה BCC מאוד שטוח, אפשר להשתמש במשחות שיכולות ל'חסל' אותו. בכל מקרה אחר מומלץ להסיר את הגידול בניתוח. אם יש מחלות רקע כמו מחלת לב/כליה או נטילת תרופות רבות יש המבצעים את הנתוח בבית חולים.