לייזר והעור

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/02/2008 | 22:37 | מאת: סיון

שלום לד"ר! ברצוני לשאול:נאמר לי מרופא שהסרת שיער בלייזר יכולה לגרום לבעיות פיגמנטציה שכן אני בעלת עור כהה (כהה אבל לא יותר מדי)אני רוצה לציין שיש לי בכול מיני אזורים בגוף התבהרות בטון אחד מצבע עורי(רק מקרוב רואיםזאת)מה עושים אם אני רוצה להסיר שיער בלייזר , אני מפחדת.האם רק אחרי הטיפול יכולים לצוץ בעיות או שאפילו אחרי שנים מהטיפול בלייזר יכול להיות בעיות פיגמנטציה.סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש על תשובתכם!

09/02/2008 | 19:29 | מאת:

טיפול בלייזר או בקרן אור באנשים עם עור כהה יכול לגרום לכוויות בשיעור גבוה יותר לעומת בהירי עור. אם יש כוויה היא יכולה להשאיר סימן בצורת כתם חום כהה או כתם לבן. לרוב זה חולף תוך כחצי שנה אך יש מצבים נדירים שזה לא עובר. אפשר לבצע את הטיפולים בכהי עור אך צריך לנקוט אמצעי זהירות- לא להגיע שזופים לטיפול, לא להיחשף לשמש בין הטיפולים והמטפל צריך לבצע טסט ולהזהר בעוצמות הטיפול.