גירודים עזים בפטמות

דיון מתוך פורום  רפואת עור

30/01/2008 | 23:09 | מאת: שרית

בימים האחרונים אני מרגישה גירוד עז בפטמות, שהפך ממש לכאב. אתמול הבחנתי שיש לי מעין נקודות אדומות עליהן. אציין שאני די סובלת מעור יבש, ושאינני מניקה. מחר אנסה לקבועת ור לרופא עור, אבל זה בטח ייקח כמה ימים. ממה זה יכול לנבוע, ואיך אפשר להרגיע קצת את הגירוד?

03/02/2008 | 15:51 | מאת:

גרד בשתי הפטמות יכול לנבוע מיובש או רגישות יתר לחומר שבא במגע עם המקום. מומלץ להפסיק שימוש בסבון מכל סוג, להמנע ממריחת תכשירים מבושמים כמו קרם גוף. אפשר למרוח ווזלין או שמן נבט חיטה וכמובן להבדק אצל רופא/ת עור כדי לאבחן במה מדובר באמת