קעקוע

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/01/2008 | 12:31 | מאת: יותם

שלום .. יש לי שאלה, כשאני עושה קעקועי חינה הקעקועים הופכים לפצעים נוראיים שמתפשטים על כל האזור של הקעקוע כבר באותו יום שאני עושה את הקעקוע,והקעקוע נמחק כמובן, זה מלווה בכאבים. עכשיו אני רוצה לעשות קעקוע אמיתי, רציתי לדעת האם אני אמור לחשש בגלל הרגישות שלי לקעקועי חינה?

28/01/2008 | 19:45 | מאת:

התגובה שאתה מתאר היא רגישות יתר/אלרגיה לחומר של קעקוע החינה. קעקועי החינה מכילים לרוב צבע לשיער בין היתר ולכן סביר להניח שתהיה אלרגי גם לצבע לשיער ולכן מומלץ להמנע מכך. התגובות האלרגיות הללו יכולות לעיתים להשאיר גם צלקות. לגבי קעקוע אמיתי וקבוע הוא מבוסס על חומרים אחרים לרוב. ממליצה לך להתייעץ עם המקעקע לפני הטיפול ולהסביר לו שאתה רגיש לקעקוע חינה. תחשוב טוב לפני שאתה עושה קעקוע קבוע כי אין דרך חזרה ואם לא תרצה אותו אי אפשר לחזור לעור נורמלי ובריא כמו לפני הקעקוע. בנוסף לעיתים רחוקות יש אלרגיה לחומרים של הקעקוע הקבוע ואז קשה לטפל כי אי אפשר להוציא את החומרים האלה.