סבוריאה קשה לנערה בת 14

דיון מתוך פורום  רפואת עור

27/01/2008 | 08:04 | מאת: טל

שלום וברכה . ביתי נערה בת 14 סובלת מאטופיק דרמטיטיס מאז נולדה. בשנים האחרונות מצבה יציב אם כי לא נעלם לגמרי . מה שקורה בשנה האחרונה מאד מדאיג אותנו , היא פתחה את הסבוריאה בפנים המלווה באדמומיות רבה וקילופים באזורים שונים . האם זוהי חלק מהאטופיק דרמטיטיס ? רופאת עור מומחית שראתה אותה קבעה שיתכן ששתי המחלות קשורות זו בזו בשל היקף הפריחה בפנים - פריחה קשה ראוי לציין שאינה אופיינית לגיל הזה - לפי דעת הרופאה . הרופאה רשמה לך את משחה אנטי פטרייתית שלא עזרה כלל . בשלב השני היא רשמה לה את האלידל שגם לא עזרה מי יודע מה או שיפרה רק מעט מאד ביחס לצפיות והעלות . ולבסוף הרופאה רשמה לה לפני כשבועיים את משחת האלוקום עם הסטירואידים ששיפרה את המצב באופן ניכר - אך יומיים אחרי הפסקתה החלה התלקחות נוראית שממנה הילדה לא יוצאת עד עצם היום הזה . אשמח אם תחווי דעתך באם הנושא מוכר לך בצד עיצה טיפולית שאנו זקוקים לה בצל החשש לשוב למרוח סטירואידים שהחמירו כבר את מצבה. בברכה. טל - אב מודאג .

28/01/2008 | 00:46 | מאת:

על מנת ש ATOPIC DE RMATITIS תפגע בעור הפנים זה צריך להיות בדרך כלל אטופיק דרמטיטיס קשה במיוחד.ישנה אפשרות אחרת שמדובר בSEBOREIC DERMATITIS שזהו מצב שונה שדורש טיפול שונה ויש גם אפשרות שמדובר בשילוב בו בזמן של 2 המחלות הנ"לוגם במקרה כזה ההתייחסות צריכה להיות שונה.יש גם מצבי דלקת נוספים שיכולים לפגוע בעור הפנים . ההבדלה בין האפשרויות השונות דורשת ניסיון ומומחיות של הרופא .הבדלה זו גם חשובה מבחינת היכולת לטפל בצורה יעילה ולאורך זמן .