החמרה במצב האקנה במהלך נטילת ראוקוטן

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/01/2008 | 15:49 | מאת: אורית

שלום רב, מזה כחודש אני נוטלת את תרופת הראוקוטן (אני בת 21, משקלי 67 ק"ג, לוקחת 3 כדורים ביום -20 מ"ג כל אחד) .בפורומים שונים קראתי שניתן להיעזר בסטרואידים ע"מ להפחית את מצב האקנה, רציתי לדעת האם הדבר מומלץ וכן אילו סטרואידם יש לקחת ומהם תופעות הלוואי... ואם לא מומלץ השימוש בסטרואידים אז ברצוני לדעת בערך לכמה זמן עוד עלול להימשך המצב המחמיר באקנה.... תודה מראש

26/01/2008 | 18:26 | מאת:

יש רופאים הנוהגים לתת טיפול בסטרואידים למניעת החמרת האקנה בתחילת הטיפול ברואקוטן. הטיפול הוא בכדורי פרדניזון. אני נמנעת מלתת טיפול זה שכן לסטרואידים יש תופעות לוואי. אפשר לתת במצבים קיצוניים של החמרת אקנה וגם אז רק לזמן קצוב של שבוע-שבועיים. כאמור אני נמנעת ממתן סטרואידים באקנה, כי טיפול ממושך בסטרואידים יכול בעצמו לגרום לאקנה.