זוג נאמן ומודאג

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/01/2008 | 12:16 | מאת: שירה

שלום . לבן זוגי יצאו יבלות על איבר המין (על הפין ) . הוא הלך לרופא עור שאיבחן את זה כקנדילומה . במידה ואכן יש לו קנדילומה האם זה יכול לגרום לי לסרטן צוואר הרחם ? מה ההבדל בין פפילומה לקנדילומה? האם שניהם גורמים לסרטן צוואר הרחם ? במידה ונדבקתי ממנו האם גם אצלי צריכות להיות יבלות או שלא בהכרח ? אם אין לי יבלות אז זה אומר שלא נדבקתי ? האם ייתכן שאני הדבקתי אותו - למרות שאין לי יבלות ? האם יכול להיות שנדבקתי אך לי לא יצאו יבלות אך בכל זאת חלילה יהיה לי סרטן צוואר הרחם ? האם פפילומה גם מאופיינת אצל הגבר כיבלות ? אולי הרופאה טעתה וזה פפילומה ? האם יכול להיות שאחד מאיתנו נדבק לפני שנים (לפני שהכרנו) ורק עכשיו זה מתפרץ? אנחנו ביחד שנה וחצי . תודה

26/01/2008 | 18:37 | מאת:

קונדילומה היא יבלת עור שנגרמת על ידי וירוס נפוץ מאוד הנקרא HUMAN PAPILPMA VIRUS HPV. יש רופאים הקוראים לזה גם פפילומה. ההדבקה היא במגע מיני מכל סוג. יש זנים רבים של וירוס הגורמים לקונדילומות, כמה מהם, בנשים, יכולים לגרום לשינויים טרום סרטניים ואף לסרטן בצוואר הרחם. אבחון וטיפול בזמן יכולים למנוע מחלה קטלנית. אם לבן הזוג יש קונדילומה והוא מדביק את בת הזוג והיא אינה נבדקת ואינה מטפלת זה יכול לגרום במשך הזמן לשינויים טרום סרטניים ואף לסרטן בצוואר הרחם. לא תמיד יש הדבקה אך הסיכוי הוא יחסית גבוה. בנשים לא תמיד רואים את היבלות כי הן יכולות להיות בתוך הנרתיק או בצוואר הרחם. בבדיקה גניקולוגית ניתן לאבחן זאת. לגבי ההדבקה, מי הדביק את מי וכו' - אי אפשר לדעת. אפשר להדבק בוירוס והוא יכול להיות 'רדום' או מיקרוסקופי ורק לאחר מספר חודשים או שנים להופיע על גבי העור.

27/01/2008 | 14:42 | מאת: הבחורה

תודה על התשובה המפורטת. נניח שרק לבן זוגי יש את היבלות ולי אין כלום. במידה והוא מסיר את כולן, האם עדיין הוא יכול להדביק אותי ביחסי מין? האם ההדבקה עוברת רק באמצעות היבלות ? או שכל מי שנושא את הוירוס(גם אם עדיין לא יצאו יבלות ולמעשה הוא לא יודע על קיום הוירוס) יכול להדביק ? האם ישנה בדיקת דם להוכחת קיום הוירוס בגוף? האם ניתן להדבק באזורים אחרים מלבד באברי המין ? ז"א נניח שהגבר מתפנה בשירותים ושוכח לשטוף ידיים ואחר כך לוחץ יד עם מישהו אחר או נוגע לעצמו בפנים (ובאותה עת יש לו יבלות על איבר המין) האם יכולות לצאת לו פתאם יבלות על הידיים, על הפנים(כאילו שהוא הדביק את עצמו באזורים אחרים בגוף) ? בן זוגי קיבל לטיפול קונדילוקס. כיצד משתמשים בתרופה ? האם היא לא יכולה לפגוע בפוריות או בזיקפה ? תודה