צמיחת שיער תת-עורית

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/01/2008 | 02:02 | מאת: שלי

אני בחורה בת 20 ומזה שלוש שנים שעל החלק העליון של הרגליים שלי אני רואה שהשערות צומחות מתחת לעור ויוצרות פצעים לא אסתטיים. לרוב זה בא והולך, אני לא ממש יודעת למה, אבל בזמן האחרון זה מתגבר והתפשט אל הירכיים האחוריות, הפנימיות, ולחלק התחתון של הרגליים. כשהלכתי לרופא עור הוא אמר שזה בגלל גילוח , אבל אני לא מגלחת את החלק הזה של הרגליים, כך שזאת לא נראית אפשרות סבירה. הדבר מפריע לי מאוד, אשמח לקבל עזרה!

26/01/2008 | 18:39 | מאת:

צמיחת שערות מתחת לעור היא נושא מוכר, לרוב זה קשור להסרת שיער בכל שיטה אך לא תמיד. לעיתים זה נובע משפשוף עם הג'ינס לדוגמא. העצה שלי היא להמנע מהתעסקות עם השיערות, לא לנסות להוציא אותן, פשוט לא לגעת. אפשר להקל את התופעה על ידי שימוש בקרמים המכילים רטין A לפי המלצת רופא/ת עור, דורש מרשם.