אקנה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/01/2008 | 00:12 | מאת: הגר

אני בת 22 ומאז שאני זוכרת יוצא לי חצ'קון אחד או שניים לפני המחזור, אבל הם תמיד קטנים, אני לא נוגעת בהם והם עוברים מהר. השבוע יצא לי חצ'קון שונה מבד"כ, הוא ממש גדול, אדום, כואב ומציק, נראה כאילו הוא חסום מבפנים ולא מצליח להתנקז והכי חשוב, הוא לא עובר! יש לציין שאני נוטלת גלולות מרסילון בחצי השנה האחרונה, אך הם לא שינו כלום מבחינת האקנה. האם יש משהו שאפשר לעשות?

26/01/2008 | 18:45 | מאת:

התיאור שלך מתאים לציסטה על פני העור. במקרים כאלה לפעמים יש צורך בטיפול אנטיביוטי. אם לא עובר רצוי להבדק אצל רופא/ת עור. אפשר לנסות טיפול בג'ל בנזואיל פראוקסיד דוגמת אוקסי 5 או בנזק.