בית השחי

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/08/2006 | 13:13 | מאת: נעמה

שלום רב, יש לי כתמים כהים מתחת לבית השחי. הייתי אצל רופא עור אמר שזה לא משהו רציני ואין מה לעשות, לי זה מאוד מפריע... האם יש טיפול שאפשר לרכוש דרך בית המרקחת? תודה

07/08/2006 | 21:31 | מאת:

כתמים חומים בבתי השחי יכולים להיות על רקע שפשוף מוגבר בגלל מבנה גוף או השמנת יתר. יכולים להיות בגלל דלקת כרונית של האיזור מסיבות שונות- רגישות לדיאודורנט, פטריה וכד'. לעיתים יש כתמים בבתי השחי וגם בקיפולי המפשעות ובצוואר כחלק ממצב כללי שלרוב הוא על רקע השמנת יתר או סכרת. בכל מקרה תחילה יש לברר מה הסיבה לכתמים ואז להתאים טיפול. פני שוב לרופא עור.