ציפורן שנותקה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/08/2006 | 10:13 | מאת: רני

כנראה כתוצאה מלחץ של אצבע בנעל נוצרה יבלת שחדרה מתחת לציפורן וגרמה לאחר כמה ימים לשחרור הציפורן , כעת אין ציפורן מה עושים בכדי למנוע זיהום? האם להשאיר את המקום לאויר או למרוח עליו איזו שהיא משחה . כעזרה ראשונה השתמשתי בשמן עץ התה ומקווה שאינו מזיק ... מה לעשות???

05/08/2006 | 19:12 | מאת: רני

מה נחשב לנשירת שיער רצינית? האם זו תופעה של עונת מעבר ? האם זו בעיה של גיל ? נאמר לי ע"י רוקח שאם יש נשירה של למעלה מ-80 שערות זה נחשב נשירה רצינית - אך מי סופר???!!!! בבקשה תגובה

07/08/2006 | 21:28 | מאת:

נשירה של 100 שערות ליום היא דבר נורמלי במסגרת חילוף החומרים של שיער הקרקפת. באמת קשה לספור את השערות אבל אפשר להעריך. בנוסף בבדיקה של רופא עור ובתוספת בדיקות דם לפי הצורך ניתן לקבוע האם יש נשירה, את הסיבה ולהתאים טיפול.

06/08/2006 | 19:02 | מאת:

להשאיר פתוח ולרחוץ רגיל עם מים וסבון, לרוב לא מתפתח זיהום. יש אפשרות שהציפורן נפלה בגלל פטריה. במקרה זה הטיפול יהיה על ידי רופא עור.