כתמים לבנים על הפנים והצוואר

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/08/2006 | 16:29 | מאת: לירן

ד"ר שלום רב, בשבועות האחרונים החלו לצוץ לח כתמים לבנים בגדלים שונים על הפנים ועל הצוואר. חשוב לציין כי על הכתמים האלו לא גודלות שערות כך שזה ממש נראה כמו קרחות קטנות על הפנים. הכתמים הרבה יותר בהירים מצבע העור, ואני מרגיש שהם אט אט מתרבים. ברור שאני מתכוון לפנות לרופא עור בימים הקרובים, אך האם יש לי סיבה לדאגה?? האם ישנה אפשרות שמדובר במחלת הויטילגו?האם מדובר בפטריות שמש או משהו כזה? עליי לציין כי נכון לעכשיו התופעה קיימת רק על עור הפנים. תודה, המודאג

06/08/2006 | 18:39 | מאת:

יתכן ומדובר בויטיליגו, אך יש מצבים נוספים שיכולים לגרום לכתמים לבנים בפנים. יש לעשות אבחנה על ידי רופא עור שיתאים לך טיפול. בהצלחה.