פצעים בקרחת

דיון מתוך פורום  רפואת עור

27/09/2007 | 11:32 | מאת: תמיר

יש לי קרחת הרבה שנים (אני בן 62) כחייל אהבתי לשזף אותה אך בשנים האחרונות צצו עליה פצעים "טרום סרטנים" וכתמים שונים. אני מקבל טיפול מדי פעם שלא ממש עוזר. הייתי שמח לקבל המלצה לרופא עור שמתמחה בסוג זה של בעיה

28/09/2007 | 11:20 | מאת:

נגעים טרום סרטניים בקרקפת נקראים SOLAR KERATOSIS. כל רופא/ת עור יודעים לטפל בבעיה זו. הטיפול יכול להיות נקודתי על ידי צריבה עם חנקן נוזלי, אך אם הנגעים רבים אפשר לתת טיפול במשחה כמו EFUDIX או ALDARA אותה מורחים על שטח גדול, אפילו על כל הקרחת וטיפול זה 'מנקה' את כל הנגעים. הוא לוקח מספר שבועות.