דחוף פטריה בנרתיק ודלקת חיצונית בעור הפות

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/09/2006 | 13:58 | מאת: רבקה

שלום ד"ר, אני בת 28 ורווקה. לפני כחודשים אובחנה אצלי פטריה בנרתיק ודלקת חיצונית בעור הפות. קיבלתי מהרופא נשים נרות וגינאלים לפטריה (אנני זוכרת את שמם,אבל הרופא אמר שהם כמו אגיסטן), ומשחות לדלקת :מורפיסין ודרמקובין. ההוראה שקיבלתי על המשחות הייתה להשתמש בשתיהן ביחד למשך 3 שבועות. את הטיפול לפטרייה סיימתי אך את הטיפול לדלקת לא השלמתי והפסקתי לאחר שבוע. חזרתי לרופא לאחר שבועיים והוא אמר לי להמשיך עם המשחות שקיבלתי למשך שבועיים נוספים. יש לציין שאת הכאב והצריבה במקום אני מרגישה בזמן קיום יחסי מין, אך הצריבה היא חיצונית לגמרי. השלמתי את הטיפול עם המשחות אבל הדלקת עדיין לא עברה. הרגשתי שיפור קל אך בעת קיום יחסי מין כניראה שהגירוי מתחזק ולכן לא מתרפא. כשהתייעצתי עם הרופא האם יש להמנע מקיום יחסי מין הוא אמר שזה תלוי בהרגשתי. מכיון שהטיפול לא עזר, חזרתי שוב אל הרופא שאמר לי להמשיך עם המשחות עוד שבועיים שלושה וגם נתן לי 4 נרות אגיסטן0.5mg, אחד לשבוע למשך חודש. הוא אמר שלפעמים הדלקת לא עוברת בגלל הפטריה שהייתה קיימת למרות שכרגע הוא לא רואה זכר לה. כמו כן, ראיתי שבעלון לצרכן של תרופת המורפיסין כתוב שבדרך כלל הטיפול אינו עולה על 10 ימים. במידה ואני צריכה לפנות למומחה אחר אנא כתבי לי למי. בתודה מראש על הייעוץ.

09/09/2006 | 19:16 | מאת:

שלום לך לפי התיאור שלך הרופא מטפל בך באבחנה של פטרת בנרתיק ובפות וקיבלת טיפול מתאים, לעיתים אין תגובה לטיפול חיצוני ויש צורך בכדורים ולעיתים זה לא רק פטריה אלא סיבה אחרת. במקרים של חוסר תגובה לטיפול מבצעים משטחים לחיידקים ולפרזיטים או שנותנים טיפול אנטביוטי בכדורים גם ללא משטח. בינתיים מציעה לנטרל גורמים נוספים: המנעי מרחצה של המקום עם סבון רגיל, שטפי רק עם זרם מים. המנעי מניגוב עם מגבונים לחים, המנעי ממגני תחתון. ממליצה לחזור למעקב אצל רופא הנשים או לפנות לרופא/ת עור. בברכה, דר פנינה שמש מומחית ברפואת עור ומין.