גירוד בעור לאחר מקלחת

דיון מתוך פורום  רפואת עור

27/08/2006 | 15:31 | מאת: דיקלה מ

שלום. מזה כמה שבועות אני סובלת מגירוד נוראי בעור בעיקר בארבעת הגפיים לאחר כל מקלחת. אין סממנים בעור, אך מיד לאחר המקלחת אני מתחילה להתגרד ולפעמים זה גם אחרי שעה. יש לציין שלא החלפתי לא שמפו ולא אבקת כביסה. ניסתי להחליף הכל , כמו כן ניסיתי לא להתנגב לאחר המקלחת . אציין שלעיתים זה גרוע יותר ולעיתים פחות . בערב כל פעם שהייתי משפשפת את הגוף עם ספוג קשה על מנת להסיר את שכבות הלכלוך - זה מה שהיה קורה , גירוד מעצבן בכל הגוף. הפסקתי להשתמש בספוג וכן הפסקתי למרוח קרם לחות לאחר המקלחת כי זה מאיץ. ניסיתי אפילו למרוח אלוורה על כל הגוף אך זה לא עוזר לי. אציין שאני בת 25 בריאה בד"כ . אשמח שתחווי דעתך או לפחות לקבל הכוונה, במיוחד בקיץ שקצב המקלחות מתגבר :-) דיקלה

05/09/2006 | 22:22 | מאת:

דקלה שלום, ייתכן שאת משתמשת בסבונים שמייבשים את העור ולכן את מתגרדת לאחר מקלחת. נסי להפסיק שימוש בסבון והתרחצי רק עם מים למספר ימים, נראה לי שתופתעי לגלות שהגרד חלף. אם את לא מסוגלת בלי סבון יש אפשרות לנקות את העור עם שמן רחצה. אם זה לא חולף פני לרופא עור ובצעי גם ספירת דם. בברכה, דר' פנינה שמש מומחית ברפואת עור ומין